nr 4 | september 2013
BUITENBOORDSENSATIE KIEST HET RUIME SOP!
 
Bedankt Boost Camp vrienden!
Het is snel gegaan, het eerste jaar Boost in Business! Interessante opdrachten, mooie resultaten, opbouwende samenwerking, nieuwe en vertrouwde klanten en een topevenement met relaties op 27 juni: het eerste Boost Camp. De spontane uitroep van enkelen van de deelnemers beschrijft de sfeer van de dag: “Kicken!” Met 100 kilometer per uur op 300 PK RIB-boten over de Loosdrechtse Plassen: dat is pas teamwork. Dank aan alle deelnemers die de ingrediënten van deze dag tot een succes maakten: van de seminar-act "No panic, ik test mijn Titanic”, de buitenboordmotor-sensatie op het water tot het netwerken op het water, tijdens de borrel en de BBQ. De accu’s zijn na de dag weer vol met energie.
Bekijk hier de foto's van het Boost Camp. Zeker ook voor relaties, die om de een of andere reden niet op het event aanwezig konden zijn.
Slagkracht ontwikkelen
De extra pk’s van buitenboordmotor Ger de Kok hebben het afgelopen jaar hun kracht bewezen voor diverse opdrachtgevers. Het resultaat: de juiste focus, new business en meer sales. Toch is de cirkel niet rond, vindt Ger.
“Tijdens bijvoorbeeld een strategietraject, gebeuren er prachtige dingen in een bedrijf. Meer focus, optimale processen, betere samenwerking tussen sales en andere afdelingen, meer commitment. Maar hoe strak je het ook organiseert, na het traject zie je te vaak dat op de lange termijn het bedrijf toch niet 100% bereikt wat er in zat. Managers en medewerkers vallen onder druk vaak terug in de waan van de dag, terug in de oude gewoonten en ingesleten gedrag.”

Accountability
Ger vond de essentiële en ontbrekende schakel in Accountability van
Rainmen – co-creating accountable organisations. “Ik sprak met grondlegger Mark Samuel, die onderzocht waarom high performance bedrijven continu goed blijven presteren. Hij ontwikkelde een aanpak die fundamentele gedragsverandering binnen organisaties bewerkstelligt”.

Ger is laaiend enthousiast over de methodiek, die in de VS bijvoorbeeld bij Honda, Boeing en HP vruchten afwierp. “Binnen 6 tot 12 maanden bereik je met deze aanpak een fundamentele en blijvende cultuurverandering. De focus ligt op executiegedrag. Belemmerende factoren als angst, gebrek aan ambitie, miscommunicatie tussen afdelingen, silo denken en waan van de dag ga je met succes te lijf. Het resultaat? Commerciële Slagkracht!”

Ger sluit zich aan
Buitenboordmotor Ger de Kok vergroot hiermee zijn eigen slagkracht en sluit zich om die reden aan bij de gedreven vakspecialisten van Rainmen. Zelfde professionaliteit, zelfde knowhow en ervaring, maar een nog scherpere Boost in Business belofte en uitgebreid dienstenpakket, met dus deze integrale Accountability aanpak.

Masterclass
Heb jij oren naar snel en effectief veranderen? Naar meer executiekracht voor jouw bedrijf of commerciële afdeling? Bedrijfspsycholoog Mark Samuel, Master of Accountability, is op 24 en 25 september in Nederland voor een Workshop ‘Rapid culture change. Op weg naar een accountable organisatie’. Klik hier voor het programma of download de brochure. Ger ontmoet u graag op 24 september in Hoofddorp!


 
 
Geslaagde projecten
Met veel plezier kijkt Ger terug op zijn opdracht voor ADSE Consulting & Engineering van dit voorjaar. Hij bracht de ‘twee bloedgroepen’ – salesmedewerkers en consultants – bij elkaar om in workshopvorm nieuwe klantproposities te bedenken, voor nieuwe marktsegmenten. Ger zorgde daarna vervolgens voor de juiste contacten in de mobiliteitsbranche.

Ook bij Zeeland Seaports kregen de teams van de commerciële afdeling en de afdeling infrastructuur & ruimte hun klantwaarde en dienstenpakket scherp onder leiding van Ger. Zeeland Seaports heeft gunstige locaties in de zeehavens van Zeeland, met de juiste railverbindingen. Wat kunnen wij klanten daarmee nog meer bieden? Een goed ingerichte etalage waarmee de account managers op pad kunnen, is het resultaat. Ger: “De grootste winst hier is dat de medewerkers de resultaten in gezamenlijke acties omgezet hebben.”

Dit was de laatste Boost in Business Bericht in deze vorm. Maar niet het laatste bericht van Ger de Kok. Hij ontmoet u graag op de workshop van Mark Samuel of bij een andere gelegenheid en blijft – onder de vlag van Rainmen - ervaringen, inspiratiebronnen en inzichten met jou delen via e-mail, www.rainmeneurope.nl en in persoon. Binnenkort maakt hij graag een afspraak om de meerwaarde van Accountability persoonlijk toe te lichten.
website ontwerp en realisatie: Rody Vonk | www.raakme.nl